Status då?


Jag var hos läkaren i onsdags. Hon konstaterade att detta som jag har är stress-symptom. Eftersom jag inte har haft det så länge så sätter de inte in medicinering, vilket jag tycker är skönt. Jag blev sjukskriven i ca 2,5 veckor, jag ska bara vila, vara utomhus, gå promenader och göra sådant jag tycker är roligt. Ingen stress på något sätt!

Efter jag hade pratat med mina chefer så kändes allt lite lättare. Trots att jag grät konstant i onsdags så kändes det ändå ok. De är så bra och lyssnade och var förstående. Pust!

Idag så åkte vi och handlade på förmiddagen, allt gick bra till en början. Men sedan började jag känna den där tryckande känslan i bröstet och blev stressad och irreterad. Jag fick gå ut så Andreas fick handla själv.

Nu är jag enormt trött och sitter i källaren och bara är. Men nu vet jag att storhandla ibland en massa människor inte är en bra idé.

Trädårdsfix


Ligger lite efter i bloggningen känner jag. Men jag hoppas jag har ork att ta ifatt det.

Helgen innan påsk var det ju så underbart väder och vi var ute hela helgen i trädgården och fixade. Åh så härligt det är, vilken terapi!

Det har visserligen hänt en hel del på två veckor men här kommer iallafall en del bilder. Bilderna från påsken kommer i nästa inlägg =)Titt ut!


Upp och ner, mest ner.....


Lägesrapport:

Jag mår inte alls bra för tillfället.
Det började med nacken och en kraftig inflammation där. Jag var hos naprapaten och det kändes mycket bättre. Idag har jag dock gråtit till och från hela dagen.
Till slut googlade jag på nätet på utmattningssyndrom (utbrändhet), det var ingen rolig syn....

Symtom på utmattningssyndrom

Utmattningssyndrom ger både fysiska och psykiska symtom. Vanligen har insjuknandet föregåtts av ett eller flera stressrelaterade besvär under en längre period, exempelvis:

 • hjärtklappning
 • sömnsvårighet
 • känslomässig labilitet
 • nedsatt förmåga att hantera krav eller göra saker under tidspress
 • koncentrationssvårigheter
 • påtaglig kroppslig svaghet
 • värk i axlar, nacke, rygg
 • ångest
 • stress
 • yrsel
 • förvirrad
 • mag-tarmbesvär
 • ljudkänslighet
 • lättretlig
 • minnesstörningar
 • trötthet


Nu har jag sjukskrivit mig resten av veckan och imorgon ska jag ringa vårdcentralen och se om de kan hjälpa mig på något sätt.Sekretär Före och efter


När jag var ca 14år hade min syster nyligen flyttat hemifrån. Jag fick överta hennes rum nere i källare och jag var överlycklig. En stor önskan jag hade var att ha en sekretär istället för ett vanligt skrivbord.
Så jag sommarjobbade och knåpade ihop pengar till en alldeles egen. Jag var så nöjd när jag äntligen kunde köpa den.

Sedan jag flyttade hemifrån har den fått stå kvar i huset eftersom jag inte har haft någon plats, samt att jag absolut inte har velat kasta den. Nu är den äntligen renoverad och passar perfekt in i gästrummet!


Grattis Johan!


Igår kväll var jag, Andreas, Camilla och Degen hemma hos Johan och firade hans födelsedag. Det är visserligen idag han fyller men vi firade tidigare. Han bjöd på hembakade bullar med hasselnötscreme i. Mycket goda! Till det drack jag vin och resten mjölk och kaffe =)
Det är alltid som himla trevligt att ses bara så där en liten stund på en vardagskväll. Det borde man ta sig tid till oftare.

För övrigt har det varit en kass dag. Jag har en muskelinflammation i nacken och axlarna, vilket gör så djävulskt ont att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Dagen har mest gått ut på att tjuta över smärtan.... Funderar på om jag ska vara hemma imorgon men det gör väl ingen nytta direkt. På måndag har jag i alla fall fått tid hos en naprapat, så får vi se vad han säger.

Jag fick ingen bild på födelsedagsbarnet igår, så vi bjuder på en från Thailand.
Vårkonsert


Idag hade Alvas avdelning i skolan en vårkonsert. Det var mysigt att titta på, de är ju så söta. Tyvärr hade de planerat att vara i gympasalen och det var sjukt varmt!

Alva och fyra av hennes kompisar sjöng Molly Sandéns - Fråga stjärnorna. Så duktiga så!
Efteråt blev det fika i kvällssolen.
En kär vän!


I onsdags hade jag besök av min söta vän Åsa. Vi jobbade ihop för ett par år sedan och hade så himla kul ihop. Hon flyttade till Kalmar med sin kille när vi slutade jobbet. Det tyckte jag var riktigt tråkigt. Men nu var hon hemma på besök och då fick vi äntligen till en träff. 

Vi sågs för ungefär två år sedan men det kändes som om det var igår. Vi hade så mysigt och pratade bort hela fyra timmar och jag hade lätt kunnat sitta mycket längre =)

Söta Åsa!


 


Helgens party!


Vi var ett gäng tjejer som var hemma hos fina Erika i lördags. Vi bubblade och bastade i deras relaxavdelning. Väldigt mysigt! Där satt vi ett par timmar och drack drinkar, rosé och tjattrade.
Erika, jag och Marie gick sedan ut till Hugos. Ställde oss i VIPkön, och det gick verkligen bra, hihi!

Det var en riktigt rolig utekväll! Mycket dans, drinkar och härliga skratt.
Premiär!


Efter jobbet kom Anna och hämtade så åkte vi upp till Vrinnevi. Vi skulle minsann springa 5km.

Vi började med powerwalk i 2km sedan började vi springa. Det stod mig upp i halsen efter ett par minuter så jag körde lite intervall. Sprang så långt jag orkade och sedan gick jag en liten stund. Hade lite håll som sabbade lite men den sista km gick som en dans.

Så skönt det kändes efteråt! Två svettiga, rödblommiga tjejer satt sig i bilen och åkte mot Smedby. Nu blir det jogging två gånger i vecka. Det ska nog ta på flåset!

Måndag: Lunchgym, Friskis
Tisdag: Jogging
Onsdag: Lunchgym
Torsdag: Lunchgym, Afro
Fredag: Jogging
Lördag alt. Söndag: Jogging

Nu får vi se om detta går. Benen är verkligen möra!

RSS 2.0