Rårörda blåbär med vit chokladmousse
Ingredienser:
- 3 äggulor
- 1 msk strösocker
- 100 g vit choklad
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 4 dl blåbär (eller osötade frysta)
- 1 tsk vaniljsocker
- 5 digestivekex
- 1 msk smör
Gör så här:
1.Vispa äggulor och socker poröst.
2. Smält chokladen i vattenbad, eller mikro (max 800 w) 1-2 minuter, och vänd ner den i äggsmeten.
3. Vispa grädden och vänd ner även den. Låt stå i kylskåp 30 minuter före servering.
4. Blanda blåbär med socker. Rör så att lite av bären mosar sig så att det blir lite såsigt.
5. Krossa digestivekexen grovt. Smält smöret och blanda det med smulorna.
6. Lägg upp blåbär och mousse och strö på digestivesmulorna.
Kommentarer
Postat av: Camilla
Så gott det där var!
Kram
Postat av: Anette
Låter verkligen supersmarrigt!
Trackback