Tigerkladdkaka
I påskas gjorde jag en jättegod kaka som gick hem thos både små och stora. Receptet kommer från Linda på Akleja, som gör enormt fina bakverk. Spana in här.
Vanilj och choklad tigerkaka
Per bunke
2 dl socker
1 dl mjöl
2 ägg
100 g smält smör
1 dl kakao respektive 1 dl snabbmarsan pulver
Chokladkräm
1 dl florsocker
1 dl kakao
2,25 dl vispgrädde
Sätt på ugnen och smält smöret, låt svalna lite. Blanda ägg och socker, rör ner de torra varorna i respektive bunke och rör om väl. Häll sedan i det smälta smöret och rör om till en jämn smet. Häll smeten i var sin ända av formen tills de möter varandra. Rör sedan med en kniv eller liknande runt tills du kommer till mitten eller eget snyggt mönster.
Bakas i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter, eller tills lagom kladdig, i ca 200 grader.
Chokladkräm
Rör ihop socker, kakao och vispgrädde. Låt stå i kylen i ca 30 minuter så att kakao och socker löser upp sig i grädden. Vispa fluffigt med elvisp. Fyll en sprits och dekorera kladdkakan.


Jättefin, kul att du gillade den och tack supermycket för länkningen. Ha en fin sommar!
Wow så fin, verkar supersmaskig!